Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csuka-tormamártással- recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 1,5 kg csuka
» 1 kávéskanál cukor
» 1 babérlevél
» fekete bors
» szegfűbors
» A tormamártáshoz:
» 1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
» 5 dkg liszt
» 5 dkg vaj
» só
» őrölt fehér bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.

A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Párolt rizst kínálok hozzá.
0 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.02.03 17:46
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csukát gondosan, friss tormát, halat egészben, fejével együtt, főzőlébe beletesszük, főzőlevet átszűrjük, reszelt tormával, haldarabokat tálalóedénybe, tormamártáshoz, Felforrósítjuk, tormamártással, megtisztítjuk, megtisztítjuk, tálalóedénybe, kávéskanálnyi, halfőzőlével, szegfűborsot, babérlevelet, haldarabokat, lereszeljük, beletesszük, meghámozzuk, literenként, tormamártás, húslevessel, mennyiségű, szegfűbors, szálkáktól, babérlevél, kávéskanál, feltesszük, ugyanennyi, ízesítjük, kiemeljük, csuka, kávéskanál cukor, babérlevél, fekete bors, szegfűbors, tormamártáshoz, liszt, őrölt fehér bors,
Lucskos káposzta-ahogy én szeretem-
0 komment 12 ember kedveli
Meggyes-zabpelyhes lepény
0 komment 8 ember kedveli
Tejfölös lencseleves füstölt oldalassal
0 komment 3 ember kedveli
Aszaltszilvás csirkemell
0 komment 4 ember kedveli
Bárányhúsos csorba.
1 komment 4 ember kedveli
Kakaós-mandulás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Ízes burgonya "pecsenye"
0 komment 18 ember kedveli
Tonhallal töltött uborka !
2 komment 4 ember kedveli
Olcsó bögrés-mákos
0 komment 11 ember kedveli
Céklapép
0 komment 1 ember kedveli
Nutellás palacsinta
0 komment 1 ember kedveli
Töltött burgonya
0 komment 8 ember kedveli
Eper parfé !
0 komment 4 ember kedveli
Kanalas habos-túros sütemény
1 komment 5 ember kedveli
Gyümölcsös Joghurttorta
0 komment 5 ember kedveli
hideg fokhagymás kovászos uborkaleves
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.